Κυριακή, 1 Απριλίου 2007

Women in Rock: Tina Turner

Γεννήθηκε το 1939, στο Nutbush του Tennessee, με το όνομα Anna Mae Bullock. Μπήκε μετά από πολλές προσπάθειες στο συγκρότημα του Ike Turner, και με την εκρηκτική της εμφάνιση o Ike δεν μπόρεσε παρά να την παντρευτεί και να μετονομάσει το συγκρότημα σε "Ike and Tina Turner Revue". Με σημαντικές επιτυχίες την δεκαετία του 60 και του 70, έρχεται το 1976, όπου η κατάχρηση ναρκωτικών του Ike και η συστηματική χρήση βίας στην Tina, την ανάγκασαν να τον εγκαταλείψει στη μέση μιας περιοδείας με 36 cents και μια κάρτα για βενζίνη.
Μετά το διαζύγιο το 1978, η Tina κρατάει το όνομα με το οποίο έγινε διάσημη, όπως και τα χρέη για την αποτυχία της περιοδείας. Στην Ευρώπη συνεχίζει να έχει φανατικό κοινό, σε αντίθεση με την Αμερική, όπου φαίνεται πως έχει ξεχαστεί. Το 1984 συνεργάζεται με τον Mark Knopfler και βγάζει τον δίσκο "Private Dancer" και με την περιοδεία που ακολουθεί, καθιερώνεται ξανά ως η κορυφαία live ερμηνεύτρια. Η σκηνική της παρουσία είναι πραγματικά απίστευτη, και μέχρι τα 62 της χρόνια (2000) τα live της είναι πρακτικά sold out, όπου και ανακοινώνει την έξοδο της από τη μουσική βιομηχανία.
Η συνέχεια την βρίσκει να κάνει επιλεγμένες συμμετοχές σε καποιες ηχογραφήσεις και τώρα δουλεύει για έναν τελευταίο studio δίσκο και πιθανώς μια tour, πριν κλείσει τα 70.


Nutbush city limits


Simply the best

Δεν υπάρχουν σχόλια: